Megérkezésem
...már persze nem, az első megérkezésem, hiszen gyakran látogattam a lányokat, de megérkezéseim közül ez alkalom a jeles, (
Némi technikai csúszás után csak március 13-án délelőtt érkeztünk meg Zoli barátommal és lányával, illetve az elmaradhatatlanul telepakolt autóval Oldenburgba. Aznap este találkozónk volt az étkezőasztal mellett... (Íme a második német szóviccem. Az elsőt, borzalmasat még Magyarországon követtem el: "...mikor jön Gyuszi és Péter?" kérdésre a "s Péter" (später - később) volt a felelet.) A második szóviccem nem is a sajátom, hanem a Tafelfreuden étterem és szálloda tulajdonosáé.
Vacsorára voltunk hivatalosak, bátyám jóvoltából - tulajdonképpen erre sem gondoltam, hogy a zenész bátyám kapcsolati hálóját fogom már az első nap használni :) Megérkezés után rövid alvás, majd nem túl pihenten el a vendéglőbe. Mihelyt ideje lett, viszonylag hamar átült hozzánk a tulaj. Az étlap bisztrós, Edit és én nem is ettünk (este 10-kor? az nem túl egészséges...), amit Zoli barátunk evett, az ránézésre elég németes volt. Főételek utána nemzetközi szinten is magasra értékelhető desszerttálat kaptunk - csak a fáradság az oka, hogy nem fényképeztünk (fej falba verve először, de nem utoljára), pedig kifejezetten megengedte a tulajdonos. A konyha a vendégtérből is látszik, nagy ablakon lehet nézni, hogy készül az étel - ez nem csak a bizalmat növeli, de a munkahelyi légkörnek is jót tett :) Vacsora után megmutatta a konyhát illetve az éttermet is - a konyha számomra (sem) okozott meglepetést, maga a hely szép, nagy, sok funkciós (kis kert, különtermek...). Éjfélre való tekintettel a szállodai szobákat nem jártuk végig, érdemes megnézni a honlapon, 8 teljesen különböző szoba a keleti ihletésűtől a pisztácia apartmanig.
A tulaj érdekes dolgokról beszélt: joggal büszke a helyre, és arra, hogy kb. 20 éve vezeti éttermét, így mára az ő vendéglője a legrégebben (!) egy menedzsment által vezetett hely a városban. (Edittel egyszer, úgy 15 éve (uram istenem, de öreg vagyok...) már jártunk nála: bátyám akkor még csak az első feleségénél járt, mi talán még házasok sem voltunk, nem hogy gyerekek...) Mesélt még arról, hogy működnek a vendéglők, az engedélyezés, milyen helyek mennek és milyenek nem mennek, és miért. A hasznos infókat megfejelte: ajánlott öt címet, ami minket érdekelhet - hármat a belvárosban, kettőt kicsit kijjebb. Még éjszaka megnéztük a hozzá közel eső vendéglőt, persze csak kívülről, illetve elsuhantunk a másik nem teljesen belvárosi hely előtt is.
Egy körülre vergődtünk haza, utána napokig nem tértünk még magunkhoz a kiutazás fáradalmaiból...
folyt.köv.